" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Lucky – Jom, 265m, V+/Ae, Balcó de la Lluna, Montserrat


divendres 28 de juny del 2013


Quan creiem que pel sol fet d'escalar molt sovint a Montserrat ja ho tenim gairebé tot conegut, es quan arriben les sorpreses com la d'avui. Un nou, gran i desconegut sector ens sorprèn. Poder la mes frecuentada i assequible es la Lucky-Jom i cap alla que anem amb companyia d'en Sergi amb qui despres de moltes divagar buscant que fer en un dia de meteo totalment capriciosa com avui.



Al final marxem pel cami de la Santa Cova sense ressenya a la ma, pero tirant de noves tecnologies, que son fantàstiques mentres duri la bateria. La via comença en el mateix cami que duu a Collbato i es un esperonet poc marcat amb ressalts que treu continuïtat a l'escalada, pero amb algun tram de placa i roca increïble com el de la segona tirada, aixo si.... aquest esta equipat amb una mica de mala llet i esta prohibit caure en els primers 15 metres.



Altres tirades eviten les temptadores plaques per anar a buscar canals arbustives i algunes reunions col·locades a llocs pocs lògics. El penúltim llarg es una inacabable pedalada amb sortides en lliure i que nomes per aquesta tirada cal dur mes de trenta cintes expres, la lògica diu que si es repartia en dos tirades es podria gaudir mes i segurament escalar força en lliure la segona meitat. L'equipament que anem trobant es abundant, tot i que cal escalar.  



Sovint anem trobant un curios invent hibrid de parabolt inox amb xapa galvanitzada que ha fet que en poc temps l'electròlisi produïda pels dos materials diferents deteriori força el metall mes tou. Sorprèn que els pares de tot aixo siguin dos contrastats equipadors.  



Via amb trams interessants a una raconada prou oblidada i on cada un de nosaltres pot sortir amb sensacions ben diferents i que poden anar des de la bogeria fins a la somnolència