" La il·lusió ens fa l'horitzó més ample "

*** Rodamons de bosc, 295m, V+, Paret de la Rufa, Canelles

dimecres, 23 de novembre del 2011

La paret sud de Narieda es un desti ideal per l'hivern on cada cap de setmana trobarem cordades a les seves línies domesticades i rocam de primera. A nosaltres mai ens ha cridat l'atenció aquest vessant, mai li hem trobat l'atractiu que de ben segur te, potser l'absència de línies lògiques, potser una paret plena de vegetació, potser sobredosis plaquera, potser... Fa poc una ciberpiada ens va obrir els ulls a una via a la veina paret de la Rufa que fins ara no teniem controlada. La venien com una successió de fissures i diedres en terreny semi-equipat i cap alla que enfilem, aixo si... el privilegi de poder anar entre setmana fa que la solitud avui sigui total.



Despres d'una aproximacio sense cami evident i on cal tirar d'intuicio, ens plantem al seu inici, be.... tampoc sabem ben be on comença exactament la via. Nosaltres optem per encordar-nos quan veiem que la grimpada s'esta tornant massa empinada. Un primer llarg amb algun pas que ens treu la son de les orelles i ens topem de morros amb la primera R sense esperar-la.




Roca de força qualitat, equipada amb espits, ponts de roca i algun pitó, poques assegurances pero amb molt de seny, recorregut ple de logica i que poc a poc va guanyant en ambient. El tercer llarg amb una dificultat homogènia em fa gaudir de valent, tant que m'acabo passant la reunio de llarg i al final de corda cal improvisar i tirar d'imaginació. Just en aquest punt veiem sobre els nostres caps un pitó que ens pot descol.locar, però no, ara toca un aeri flanqueig que va a buscar un marcat diedre a l'esquerra.







El penultim llarg es la cirereta de la via, aqui trobem de tot, un curt desplom, un diedre a equipar, placa en travessa amb aire entre expansions i final en bavaresa. Que mes es pot demanar? be... potser uns quants llargs amb aquesta tonica? Doncs no... sols ens restara un llarg facil i de tramit per donar per acabada aquesta via plena de petits encants.






Una altre via de tardor gaudint d'aquest potent anticiclo a l'Alt Urgell, una comarca que tenim força obligada tot i la seva roca abundant roca on sempre gaudirem ja sigui en quantitat, qualitat o simplement dels seus sensual traçats.